Skip to Content

آرشیو دسته بندی ها:اخبار

تراول کابل آسانسور؛ بررسی کاربرد، وظیفه و انواع

در پاسخ به این سوال که اصلا تراول کابل آسانسور چیست باید بگوییم این قطعه از آسانسور که در انگلیسی به صورت Elevator Traveling Cable خوانده می‌شود، یک راه ارتباطی بین کابل آسانسور و دستگاه کنترل کننده آسانسور است که در اتاق آسانسور قرار داده می‌شود. تراول کابل آسانسور در حرکت مداوم است و به همین علت باید انعطاف‌پذیری و استحکام مناسبی داشته باشد.

در تعریف دیگر می‌توانیم بگوییم تراول کابل آسانسور یک راه ارتباطی حیاتی میان کابین آسانسور و مدار کنترل آن ایجاد می‌‌کند. در آسانسورهای متداول، همه اطلاعات سیگنال و قدرتی از طریق تراول کابل آسانسور به کابین آسانسور منتقل می‌شود.

همچنین برای تکمیل تعریف تراول کابل آسانسور، این نکته را باید اضافه کنیم: این نوع کابل، نوعی کابل هدایتی است که از چندین رشته تشکیل شده است و دستورات تابلو فرمان آسانسور را به کابین مخابره می‌کند تا آسانسور به مقصد مورد نظر حرکت کند.

طول عمر این کابل‌ها بسته به نوعی که خریداری می‌شود، بین ۱۰ تا ۱۵ سال متغیر است.

 

نحوه نصب تراول کابل آسانسور

به طور کلی درباره نحوه نصب تراول کابل آسانسور باید بگوییم این کابل به شکل لوپ و با بست تراول کابل آسانسور از یک سو به تابلو فرمان و از سوی دیگر به زیر کابین (یوک) متصل می‌شود.

وظیفه تراول کابل آسانسور

همانطور که در بخش معرفی تراول کابل آسانسور اشاره کردیم، تراول کابل آسانسور، رشته‌های هدایتی هستند که وظیفه انتقال برق و دستورات تابلو فرمان به کابین آسانسور را به عهده دارد تا کابین به سمت مقصد مورد نظری که مسافر درخواست کرده، حرکت کند.

انواع تراول کابل

تراول کابل آسانسور را از جهت ویژگی‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌کنند که در ادامه به آنها پرداخته شده است:

انواع تراول کابل آسانسور بر اساس شکل: تراول کابل با ساختار گرد و ساخت تخت. تراول کابل‌های ساختار گرد معمولا از رشته‌های هدایتی مختلفی تشکیل شده‌اند که دور یک عضو مرکزی پیچیده شده‌اند. معمولا تعداد رشته‌هایی که در این کابل‌ها استفاده می‌شود، بسیار زیاد و حدود ۱۲۰ عدد است. همچنین این نوع کابل‌ها، انعطاف‌پذیری بسیاری دارند.

در کابل‌های تخت، هر کدام از تک رشته‌ها به صورت موازی کنار هم قرار می‌گیرند و یا  آنکه چندین رشته که به صورت گرد کنار هم قرار گرفته‌اند، موازی با دیگر مجموعه رشته‌های گرد قرار می‌گیرند و در نهایت با ورقه و یا صفحه محافظتی پوشانده می‌شوند.

انتخاب این نوع رشته‌ها براساس قیمت و کاربرد آنها خواهد بود در آسانسورهایی که در ارتفاعات کم تردد می‌کنند، انواع تراول کابل‌های تخت، بیشتر استفاده می‌شوند. اما در آسانسورهایی که باید ارتفاع طولانی را بالا و پایین بروند و سرعت در آنها مهم‌تر است، از تراول کابل‌های گرد استفاده می‌کنند.

انواع تراول کابل آسانسور بر اساس تعداد رشته: به طور معمول تراول کابل‌های تخت در انواع ۴، ۸، ۱۲، ۱۶، ۲۰ و ۲۴ رشته‌ای تولید می‌شوند و با توجه به مشخصات آسانسور معمولا انواع ۱۲، ۲۰ و ۲۴ رشته‌ای متداول‌تر است.

انواع تراول کابل آسانسور از لحاظ جنس: در ساخت تراول‌ کابل از مواد متعددی استفاده می‌شود. اما به صورت کلی تراول کابل را بر اساس جنس در دسته‌های آلومینیوم  (cca)، مس‌واره (نیمه مس) و تمام‌مس تقسیم‌بندی می‌کنند.

همچنین نکات دیگری در مورد ساختار کابل تراول آسانسور وجود دارد:

در ساختار تراول کابل، رشته‌ای از نخ نایلونی بسیار محکم وجود دارد که باعث استقامت کابل و طول عمر آن می‌شود.

برای آسانسورهای با سرعت بالا یا مرتفع، پوشش تراول‌ کابل ضخیم‌تر بوده و در بافت آن از رشته‌های مقاوم در برابر کشش و تنش استفاده می‌شود. این گونه کابل‌ها معمولا با رشته‌هایی از سیم بکسل مسلح می‌شوند که پیش از این آنها را در ساختار تروال کابل‌های گرد معرفی کردیم.

ادامه مطلب

هر آنچه درباره ریل آسانسور باید بدانید

ریل آسانسور چیست؟

یکی از مهمترین اجزای آسانسور، ریل آسانسور می باشد. ریل ، مسیری که کابین آسانسور و وزنه تعادل ، روی آن حرکت می کند را مشخص می کند. ریل از فولاد سخت تشکیل شده است. طول ریل های آسانسور معمولا ۵ متر هستند و به شکل T  می باشند.

ریل آسانسور گرم و سرد

نحوه تولید ریل آسانسور در صنعت آسانسور در دو مرحله انجام می شود. در ابتدا شمش فولادی در دمای بالای حدودا ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد تا ۱۲۸۰ درجه سانتیگراد از طریق نورد به صورت سپری در می‌آید و در ادامه به دو روش ماشینکاری یا کشش سرد به محصول مورد نظر تبدیل می شود.

اشتباه اصلی در تقسیم بندی ریلهای آسانسور این است که آنها را به دو دسته ی ، ریل گرم و ریل سرد تقسیم می کنیم. محصول نهایی هیچ ارتباطی با حرارت ندارد بلکه تماما به نوع فرآیند تولید آنها بستگی دارد و پایه مقطع T شکل هر دو ریل به یک روش تولید می‌شود.

در مورد برتری هر کدام از ریل های آسانسور به دیگری نمی توان پاسخ قطعی داد زیرا شرایط خاص هر آسانسور و عوامل تأثیرگذار مانند طول مسیر و سرعت حرکت آسانسور در نوع ریل تاثیرگذار می‌باشد.

ولی توجه فرمایید که برای سازه های با ارتفاع بالا (بالای ۱۰ توقف) و آسانسورهای با سرعت بالای ۱.۶ متر بر ثانیه باید از ریلهای ماشینکاری شده استفاده شود؛ به دلیل آنکه در ریل های کشش سرد تیغه از سطح خیلی صاف و صیقلی برخوردار نیست و در زمان حرکت آسانسور لرزش و تکان های بیشتری به کابین وارد می شود؛ پس در نتیجه از نرمی حرکت آسانسور می کاهد.

استاندارد مربوط به ریل آسانسور ISO7465 می باشد.

توجه فرمایید ریل های کشش سرد با حرف A  نمایش داده می شود و ریل های ماشین کاری شده با حرف B  نمایش داده می شود.

متعلقات ریل آسانسور:

۱.پشت بندها       ۲.براکت ها         ۳. لقمه ها         ۴.پیچ و مهره نمره ۸

۵.پیچ و مهره نمره ۱۰             ۶. پیچ و مهره نمره ۱۲

*توجه شود که متعلقات ریل آسانسور اگر آبکاری شده باشند از کیفیت بهتری برخوردار می شوند*

پشت بند چیست؟ پشت بند ریل آسانسور صفحه ای از جنس فلز که توسط پیچ و مهره های نمره ۸ ،۱۰ و ۱۲ ، دو ریل آسانسور را به یکدیگر متصل می‌کند . پشت بندها همراه با خود ریل آسانسور به فروش می رسند

براکت چیست؟ براکت قطعه فلزی می باشد که وظیفه آن اتصال میان سازه و ریل آسانسور می‌باشد. ریل های آسانسور توسط این قطعه به دیواره چاه متصل و نصب می‌شوند. براکت دو نوع اصلی دارد:  ۱.براکت کابین  ۲.براکت وزنه

در حال حاضر قیمت حدودی براکت کابل و براکت وزنه بین ۱۰ هزار تومان تا ۲۵ هزار تومان می باشد.

لقمه چیست؟  لقمه ها قطعات فلزی می باشند که معمولاً جنس فولاد و یا چدن می باشد که برای اتصال ریل ها به براکت ها به کار گرفته می شوند. نوع لقمه ها بستگی به نوع ریل استفاده شده در سازه شما دارد. انواع لقمه ها به شرح ذیل:

  1. لقمه T5
  2. لقمه T9
  3. لقمه ۱۶

برندهای مطرح در زمینه ی تولید لقمه به شرح ذیل می باشد:

۱.مبین           ۲.پرشیا

در حال حاضر قیمت حدودی لقمه ریل آسانسور بین ۱۵۰۰ تومان تا ۳۰۰۰ تومان می باشد.

نصب ریل اسانسور

در مرحله اول و قبل از نصب ریل های آسانسور، ابتدا باید چاه آسانسور شاقول شده و اندازه های آن مطابق با نقشه های طراحی شده تعیین و مشخص شود.

در ابتدا و انتهای هر ریل اسانسور ۴ سوراخ جهت اتصال به یکدیگر وجود دارد، ۲ ریل توسط یک صفحه (پشتبند)  و ۸ پیچ به یکدیگر متصل می‌شوند. جوشکاری ریل‌ها به یکدیگر یا براکت ها به ساختمان، مجاز نمی باشد. ریل‌های راهنما به گونه‌ای باید به براکت‌ها متصل شوند که در صورت نشست ساختمان فاصله ایجاد شده قابل جبران باشد. ریل‌ها در محل اتصال به یکدیگر باید در یک‌ راستا قرار داشته و در محل بند ریل ها جلو یا عقب نباشند. در غیر این صورت در زمان حرکت کابین آسانسور در محل بند ریل ها تکان و ضربه ای احساس می شود. این موضوع با سرعت آسانسور نسبت مستقیم دارد بدین معنی که هر چه سرعت آسانسور بیشتر باشد باید دقت در نصب ریل اسانسور بیشتر شود. به عنوان مثال خطای نصب ریل تا حدود ۲ میلی متر در سرعت های زیر ۰.۶ متر بر ثانیه نامحسوس بوده و در سرعت ۱ متر بر ثانیه خطای آن قابل حس است و در سرعت بیش از ۱٫۶ متر بر ثانیه برای مسافرین آسانسور نگران کننده خواهد بود.

یکی دیگر از اجزا مهم پشتبند ها هستند. پشتبند صفحه ای فولادی صاف با ۸ سوراخ است که دو ریل را به هم متصل می کند. هر ریل پشت بند مخصوص خودش را دارد. تراز بودن سطح پشت بند با ریل و محکم بودن آن بسیار مهم است. کم بودن استحکام پشتبند و نازک بودن تاثیر مستقیم بر حرکت آسانسور دارد. قبل نصب پشتند باید سطح ریل تمیز شده باشد تا از درستی اتصال پشتبند به سطح ریل اطمینان حاصل گردد. برای تمیزکاری سطح ریل اسانسور از سنباده می توان استفاده کرد. استفاده از ماشین آلات برای صاف کردن سطح ریل می تواند باعث آسیب جدی به ریل شود.

قطعه مهم دیگر در هنگام نصب ریل براکت ها هستند. براکت برای نصب ریل به دیوار می باشد. در زمان نصب براکت و ریل باید فضای کافی برای انبساط و انقباض ریل ها و نشست کردن ساختمان وجود داشته باشد.

در هنگام نصب ریل و پشت بند ها موارد زیر در هنگام نصب باید رعایت شوند:

  1. ریل های آسانسور و پشت بند باید به صورت موازی نصب شوند.
  2. ریل اسانسور و پشت بند ها باید به صورت عمودی نصب شوند.
  3. ریل آسانسور و پشتبندها در یک صفحه قرار گیرند.

 

در صورت رعایت نکردن موارد فوق، اتفاقات زیر ممکن است پیش بیاید:

  1. اگر ریل های آسانسور به صورت عمودی نصب نشوند فشار اضافی، بر روی ریل اسانسور، کفشک اسانسور و کابین آسانسور وارد می شود.کیفیت حرکت آسانسور پایین آمده و در طول حرکت آسانسور تکان های اضافه خواهیم داشت.
  2. در صورت شاقول نبودن آهن کشی و نصب ریل آسانسور در چاهک (موازی نبودن ریل های آسانسور) ممکن است که در فاصله بین طبقه اول تا آخر حرکت، فاصله نصب ریل ها تغییر کرده و کابین در طول مسیر دچار لرزش و یا گیر کردن در طول مسیر شود.
  3. در صورت عقب و یا جلو بودن ریل در سر بند اتصال، به دلیل خوردگی کفشک کابین آسانسور از طول عمر آن کاسته می شود که این خود باعث سر و صدای زیاد در طول حرکت اسانسور می شود.

شرکت بالابان با راه اندازی فروشگاه آنلاین قطعات آسانسور، اقدام به معرفی و فروش ریل آسانسور و درج قیمت به روز شده قطعات آسانسور کرده است و سبدی کامل از انواع ریل های صنعت آسانسور را در این فروشگاه به فروش میرساند.

دلیل اهمیت کیفیت و نوع نصب ریل آسانسور چیست؟

یکی از مهمترین بخش های آسانسور ریل آسانسور و کیفیت نوع نصب آن می باشد . به این دلیل که ریل آسانسور ارتباط مستقیم با کیفیت و امنیت آسانسور دارد . علاوه بر این می توان گفت که در صورت افزایش سرعت غیرمنتظره در آسانسور در هنگام ترمز آسانسور ( پاراشوت )، کیفیت ریلهای آسانسور و محل قرارگیری آنها نقش بسزایی دارند.

پاراشوت چیست؟ پاراشوت قطعه ای مکانیکی می باشد که در زیر یا بالای کابین آسانسور نصب می گردد که وظیفه آن نگه داشتن کابین آسانسور در لحظه سقوط می باشد.

 برند های مطرح در زمینه ی ریل آسانسور:

۱.سوپر ساورا اسپانیا     ۲. مارازی ایتالیا        ۳. مونته فرو ایتالیا        ۴.چیلیک ترک

  1. ریل های چینی درجه ۱ با نام های تجاری مختلف ۶.ریل های ایرانی

بررسی سوپر ساورا اسپانیا:

این برند مطرح اسپانیا را می‌توان به عنوان باکیفیت‌ترین ریل آسانسور موجود در کشورمان در نظر گرفت این ریل از نوع سرد می باشد و مناسب سرعت های بالا و بر سازه ها می باشد علامت مشخصه (S) که بین دو سوراخ انتهای غیر سمت قرار دارد نشان دهنده اصل بودن این ریل آسانسور می باشد. البته لازم به ذکر است که این برند مدل تقلبی ندارد و مدلهای چینی سوپر ساورا ، تمامی آن ها تحت لیسانس خود شرکت سوپر ساورا اسپانیا می باشد.

بررسی مارازی و مونته فرو ایتالیا:

کشور ایتالیا یکی از موفق ترین کشورهای تولیدکننده در زمینه آسانسور میباشد برند‌های مارازی و مونته فرو جزو بهترین برندهای آسانسور موجود در بازار ایران و جهان میباشد که قیمت این ها را می توانید در صفحه اختصاصی ریل آسانسور مشاهده فرمایید لازم به ذکر است که گروه صنعتی بالابان نماینده رسمی ریل های آسانسور مارازی ایتالیا می باشد که با کلیک بر روی لینک زیر می توانید نامه نمایندگی را مشاهده فرمایید.

بررسی ریل های آسانسور ترک و یا چینی:

ریل های چینی یا ساخت کشور ترکیه که در بازار موجود هستند در صورت درجه یک بودن آنها می‌توان گفت که هم کیفیت خوبی دارند و هم مقرون به صرفه می باشد ولی متاسفانه مدل های تقلبی این روزها در بازار بسیار می باشند.

بررسی ریل های ایرانی:

با توجه به تجربه چندین ساله گروه صنعتی بالابان در زمینه واردات و تولید قطعات آسانسور پیشنهاد ما این است که از ریل آسانسور ایرانی در سازه خود استفاده نکنید به این دلیل که کیفیت مناسبی ندارند و از آلیاژ مناسبی در ساخت آنها استفاده نمی شود.

چه برندی از ریل آسانسور مناسب سازه ی شما می باشد؟

از تمام برند های ریل آسانسور می توانید در سازه ی خود استفاده کنید و تنها موردی که مورد توجه قرار میگیرد تفاوت قیمتی بین ریل های آسانسور می باشد.

چه سایزی از ریل آسانسور مناسب سازه ی شما میباشد؟

ریل اسانسور T45 و : T5 کاربرد این ریل تا ارتفاع چاه کمتر از ۲۰ متر به عنوان ریل راهنما وزنه و ظرفیت آسانسور حداکثر ۸ نفر، سرعت آسانسور حداکثر تا ۱ متر برثانیه استفاده می گردد.

ریل آسانسور :T9  کاربرد این ریل تا ارتفاع چاه آسانسور کمتر از ۳۰ متر به عنوان ریل راهنما کابین و ظرفیت آسانسور حداکثر ۸ نفر و سرعت آسانسور حداکثر ۱.۲ متر برثانیه استفاده می گردد.

ریل اسانسور: T16  کاربرد این ریل تا ارتفاع چاه آسانسور بین ۳۰ تا ۵۰ متر به عنوان ریل راهنما کابین و ظرفیت آسانسور حداکثر ۱۰۰۰ کیلوگرم، سرعت آسانسور حداکثر ۱.۶ متر برثانیه.

ریل آسانسور : T125 کاربرد این ریل برای ارتفاع چاه آسانسور بیشتر از ۵۰ متر به عنوان ریل راهنما کابین ، ظرفیت آسانسور بالای ۱۰۰۰ کیلوگرم و سرعت آسانسور بیش از ۱.۶ متر برثانیه می باشد.

محاسبه تعداد متعلقات مورد نیاز جهت هر پروژه را می توانید در جدول ذیل مشاهده فرمایید:

 

کالا محاسبه
تعداد براکت ۳+ (۳ * تعداد ریل)
تعداد لقمه ۲ * تعداد براکت
پیچ نمره ۸ ۲ * تعداد براکت T5
پیچ نمره ۱۰ ۲ * تعداد براکت T9
پیچ نمره ۱۲ مجموع تعداد پیچ ۸ و ۱۰

نحوه محاسبه میزان ریل مصرفی برای یک آسانسور

نحوه ی محاسبه ی تعداد جفت ریل مورد نیاز برای سازه ی شما به شرح ذیل می باشد:

 

ریل= ۲* (۵  ÷ ارتفاع کل چاه آسانسور)

ارتفاع کل چاله: (پیت+کورس+اورهد)

*پیت همان چاهک می باشد.

*کورس به ارتفاع کف تا کف گفته می شود.

*اورهد به ارتفاع کف آخرین توقف تا زیر رینگ موتور می باشد.

در جدول ذیل می توانید تعداد ریل مورد نیاز جهت پروژه های ۵ الی ۱۰ توقف را مشاهده فرمایید:

 

تعداد توقف تعداد ریل (جفت)
۵ ۸ جفت
۶ ۹ جفت
۷  ۱۰ جفت
۸ ۱۱ جفت
۹ ۱۲ جفت
۱۰ ۱۳ جفت

حمل و نقل ریل آسانسور

ریل اسانسور تولید شده در کارخانه به گونه ای بسته بندی و ارسال می شوند که در شرایط محیطی آسیب نبینند.

  • ریل ها تا جایی که امکان دارد به صورت بسته بندی و پک باید جابجا گردند. استفاده از جرثقیل و لیفتراک برای جابجا کردن ریل اسانسور خطر آسیب دیدن و کج شدن آنرا را به حداقل می رساند.
  • ریل ها تا جایی که امکان دارد تا زمان نصب باید به صورت پک و کنار هم نگهداری شوند که با اشیاء سنگین برخورد نکنند.
  • از گذاشتن تجهیزات سنگین بر روی ریل آسانسور جلوگیری شود.
  • ریل اسانسور انتخابی باید تحمل نیرو ناشی از عملکرد ترمز پاراشوت را داشته باشند.
  • ریل های اسانسور باید با دقت بسیار بالا به چاه آسانسور برای نصب انتقال یابند تا آسیب نبینند.
  • بیشترین آسیبی که به ریل اسانسور هنگام جابجایی وارد میشود آسیبی است که در اثر برخورد لبه های انتهایی ریل با زمین به آن وارد می شود. برای اینکه این آسیب را به حداقل برسانیم می توانیم از متصل کردن صفحه های آهنی به لبه ها که به آنها پشتبند می گویند استفاده کنیم. بعضی از کارخانه ها از قالبهای پلاستیکی برای پوشش لبه ها استفاده می کنند. ولی این قالبها به تنهایی قادر به محافظت از ریل نیستند. در برخورد ریل و یک شی سنگین این قالبها از بین بروند و آسیب جدی به ریل وارد می شود.
ادامه مطلب

روغن مخصوص ریل آسانسور

روغندان ریل آسانسور یکی از قطعات پرکاربرد در آسانسور است.که در مرحله راه اندازی آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد.میزان روغن روغندان در هر ماه توسط سرویسکار آسانسور مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم مقداری روغن بر آن افزوده می شود.در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد این محصول ارائه می گردد.با ما همراه باشید.

 

روغندان ریل آسانسور

روغندان آسانسور در کشور ایران طراحی و به تولید رسیده است.

این روغندان مخصوص ریل آسانسور و بر روی کابین آسانسور نصب می گردد.

وظیفه روغندان چرب کردن و روانکاری ریل راهنمای آسانسور با استفاده از روغن مخصوص آسانسور است که داخل روغندان ریخته می گردد.نمدی هایی که روی روغندان قرار دارد بر روی ریل آسانسور کشیده شده و با چرب شدن ریل آسانسور ، حرکت کابین نرم و روان می گردد.

ادامه مطلب

موتور آسانسور؛ بررسی تخصصی انواع و قطعات موتور آسانسور

موتور آسانسور

این روزها که آسمان‌‌خراش‌ها و یا حتی ساختمان‌های بیشتر از ۵ طبقه بیش از بیش در سطح شهرها، به ویژه شهرهای پرجمعیت خودنمایی می‌کند، وجود آسانسور در آنها نیز، از اجزای ضروری به حساب می‌آید، به طوری که بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند در ساختمان‌هایی زندگی کنند که به آسانسور مجهز شده باشد!

 

آشنایی با انواع موتور آسانسور و نحوه محاسبه توان آن

قلب تپنده‌ی هر آسانسور الکتروموتوری است که نیروی محرکه‌ی لازم برای حرکت و جابجایی را تولید می‌کند. بر همین اساس حمل وزن کابین و بارهای آسانسور بر عهده‌ی الکتروموتور آسانسور است. همچنین سرعت و شتاب کابین آسانسور با کنترل و انتقال نیروی موتور انجام می‌شود.

به طور کلی می‌توان این طور جمع‌بندی کرد که تمامی پارامترهای حرکت از جمله یکنواختی، دستیابی به حداکثر سرعت، کاهش سرعت قبل از توقف و… بستگی به نوع موتور آسانسور (Elevator Motor) دارد. با توجه به کاربردی که آسانسور در ساختمان دارد، ترکیب‌های متفاوتی از انواع موتور و سیستم‌های کنترل سرعت، جهت مدیریت حرکت کابین استفاده می‌شود.

 

انواع موتور آسانسور

انواع موتور آسانسور

موتورهای گیرلس و موتورهای گیربکسی از انواع موتور آسانسور هستند. اگرچه ساختار کلی هر کدام از این نوع موتورها، مشابه است، اما تفاوت عمده‌ی آنها با یکدیگر، در میزان توان و نحوه عملکردشان در سیستم آسانسور است. در موتورهای گیرلس، نیرو محرکه از طریق اتصال مستقیم روتور به قرقره‌ی کششی منتقل می‌شود و در موتورهای گیربکس‌دار، برای انتقال نیروی محرکه از فلکه هرزگرد استفاده می‌شود.

در حال حاضر نوع دیگری از موتورهای آسانسور هم طراحی و ساخته شده است که هنوز به کاربری و استفاده‌ی عمومی نرسیده است. این موتورها را موتورهای مغناطیسی می‌نامند.

 

موتور گیربکسی آسانسور

در این موتورها، بالا یا پایین رفتن آسانسور با یک قرقره کششی و چرخ دنده انجام می‌شود، به عبارتی دیگر، نیروی محرکه الکتروموتور با استفاده از این قطعات، به کابین آسانسور منتقل شده و آن را بالا یا پایین می‌برد. در این نوع از موتورها، گیربکس یا همان چرخ‌دنده، واسط بین موتور و کابین است تا انعطاف‌پذیری لازم را بوجود ‌آورد. وجود چرخ‌دنده هم باعث افزایش قدرت این موتورها می‌شود. برق ورودی به موتور باعث چرخش روتور شده و چرخش روتور سبب به چرخش در‌آمدن گیربکس متصل به روتور می‌شود.

علاوه بر این، گیربکس این نوع موتورها به وسیله یک میله به روتور متصل‌ است. چرخش گیربکس باعث به حرکت درآمدن چرخ دنده‌ها می‌شود و با چرخش چرخنده‌های متصل به گیربکس، فلکه گیربکس شروع به چرخش می‌کند و سیم بکسل را موافق جهش چرخش موتور به حرکت در می‌آورد. حرکت این مجموعه باعث جابه‌جایی کابین و همچنین وزنه تعادل آسانسور می‌شود.

در موتور گیربکس برای کاهش تکانه‌ی شتاب، چرخ فلزی بزرگ سنگینی به نام فلایویل (چرخ طیار) به موتور متصل می‌شود و تا حدی حرکت را نرم‌تر می‌کند.

از برتری‌های موتورهای گیربکس به گیرلس می‌توان به قدرت بالا، بازدهی ۸۵ درصد و ارزان بودن اشاره کرد، اما خود  موتورهای گیربکس آسانسور به دو دسته‌ی دوسرعته و تک‌سرعته تقسیم‌ می‌شوند؛ شرایطی که روی قیمت موتور آسانسور و کارکرد آن تاثیر می‌گذارد.

 

موتور گیربکس تک سرعته آسانسور (VVVF)

در موتورهای گیربکسی تک‌سرعته، دورِ موتور ثابت است و به همین علت، کابین با سرعت ثابت حرکت می‌کند. هنگام نزدیک شدن کابین به تراز هر طبقه‌ای، از طریق ترمز، شتاب منفی ایجاد می‌گرد و در نتیجه با کاهش سرعت، کابین نهایتا در ترازِ طبقه متوقف می‌شود. در این سیستم، دور موتور توسط مداری الکتریکی کنترل می‌گردد و سرعت را در بازه‌ی زمانی کوتاهی به آرامی از صفر به حداکثر و بالعکس می‌رساند. با استفاده از تغییر ولتاژ و فرکانس موتور، سرعت به صورت پیوسته تغییر یافته و تکانه‌های ناشی از تغییر سرعت به حداقل می‌رسد. همچنین در این سیستم تکانه‌های شتاب اولیه و ترمز برای مسافر محسوس است.

 

موتور گیربکس دوسرعته آسانسور

این نوع موتور، دو سیم‌پیچ و دو سرعت برای حرکت دارد. هنگام شروع حرکت، از دور تند و از یک مقاومت سری برای محدود کردن جریان استفاده می‌شود که کاهش تدریجی میدان این مقاومت باعث شتاب‌گیری آرام آسانسور می‌شود. در نزدیکی تراز طبقه، موتور با سیم‌پیچ دور کند حرکت می‌کند و سیم‌پیچ دور تند از مدار خارج می‌شود.

در نتیجه با نزدیک شدن به تراز طبقه مد نظر، سرعت بصورت تدریجی کاهش می‌یابد. در نهایت برق قطع شده و با استفاده از ترمز، کابین در تراز طبقه متوقف می‌شود. برای کاهش تکانه‌های شتاب اولیه و ثانویه و همچنین ضربه‌های توقف، از چرخ فلزی فلایویل که به موتور متصل است استفاده می‌شود. تکانه‌ها و ضربه‌های این موتور نسبت به موتور تک‌سرعته خفیف‌تر هستند و همچنین در سیستم آسانسور مجهز به موتورهای گیربکسی دو سرعته، قابلیت دستیابی به سرعت‌های بالاتر نیز وجود دارد.

موتور گیرلس (بدون گیربکس) آسانسور

این موتورها، گیربکس (جعبه دنده) ندارند و تغییرِ دور در ساختار داخلی موتور انجام می‌شود. ساختار این موتورها از نوع سنکرون آهنربایی دائم است. در این موتورها میله متصل به روتور موتور بطور مستقیم به فلکه متصل است. چرخش روتور باعث به حرکت درآمدن فلکه می‌شود. حرکت فلکه نیز حرکت چپگرد یا راست گرد سیم بکسل را منجر می‌شود. بدین ترتیب موتورهای گیرلس علاوه بر کاهش انرژی می‌توانند سریعا تغییر سرعت‌ دهند.

این موتورها با کاهش زمانِ حرکت بین دو توقف، مناسب‌ترین گزینه برای آسانسور‌هایی هستند که نیاز به سرعت بالا یا مواجهه با ترافیک سنگین دارند. از رگلاتور تنظیم‌کننده در میدان استاتور این موتورها برای شتاب‌گیری آرام استفاده می‌شود. وجود یک مقاومت متغیر و کاهش تدریجی آن باعث افزایش فرکانس دَوران استاتور می‌شود.همین موضوع سبب می‌شود تا شتاب‌گیری آرام آسانسور تبدیل به حرکتی سریع شود.

رسیدن به سرعت نهایی باعث ثابت ماندن فرکانس و دور موتور تا توقف کامل کابین می‌شود. همچنین در این سیستم برای توقف کابین از یک سری کلید‌های القایی مخصوص استفاده می‌شود.

در این موتورها ترمزها تنها در صورت توقف کامل کابین عمل می‌کنند. با حذف گیربکس اندازه این موتورها بسیار کوچک می‌شود تا قابلیت نصب در موتورخانه‌های با فضای محدود ایجاد شود. حتی در برخی مواقع نیز می‌توان موتورخانه را در این سیستم حذف کرد.

مزایای موتورهای گیرلس عبارت است از:

  • کار در فرکانس و ولتاژ متغیر
  • سرعت بالا
  • بازدهی ۹۰%
  • صرفه جویی در انرژی
  • عدم نیاز به تعویض روغن آسانسور و یا روغن‌کاری در بازدید‌های دوره‌ای
  • کم صدا و با میزان لرزش پایین
  • حجم کمتر
  • نصب سریع‌تر و آسان‌تر
  • عملکرد بهتر در مکان‌های پرترافیک
  • سازگاری بیشتر با محیط‌زیست
  • کیفیت بالای سواری
  • شتاب‌گیری آرام

همچنین لازم به یادآوری این نکته است که از سال ۱۳۸۷، استفاده از موتور گیربکس VVVF یا موتور گیرلس، در بیمارستان‌ها جهت جلوگیری از تکانه‌ها و دستیابی به حرکت روان، الزامی شده است.

ادامه مطلب

براکت آسانسور چیست؟

ممکن است برایتان سوال باشد که براکت آسانسور چیست و چه کاربردی در صنعت آسانسور دارد. در این مطلب به نقش براکت در نصب ریل آسانسور خواهیم پرداخت. برای شناخت بیشتر براکت آسانسور چیست بهتر ست با کاربرد آن آشنا شوید.

براکت آسانسور چیست؟

براکت آسانسور بعنوان مهار کننده ریل های هدایت کننده کابین و ارتباط ریل های آسانسور به آهن کشی یا سازه درون چاه عمل می نمایند.از طرفی براکت ها را به عنوان تصحیح کننده ناشاقولی احتمالی چاه آسانسور یاد می کنند. در صورتی که ریل ها به درستی نصب شده باشند، حرکت آسانسور به صورت نرم و بدون تکان و ارتعاش و با حداقل صدای ممکن انجام می شود و نکته ای که وجود دارد این است که نصب درست ریل ها وابسته به اجرای صحیح براکت ریل آسانسور است.

نقش براکت آسانسور در نصب ریل آسانسور بسیار مهم است و در واقع براکت ها پایه هایی هستند که ریل ها توسط آن ها به سازه یا دیواره چاه متصل و نصب می شوند. سرعت حرکت، نوع اندازه ریل ها، ترمز ایمنی یا پاراشوت و ظرفیت کابین عواملی اند که می توانند نوع و اندازه براکت را مشخص کنند. براکت ها را از نبشی، ورقه آهنی یا ناودانی می سازند.

شرکت های نصاب آسانسور معمولا از براکت های مخصوص ریل های خود استفاده می کنند. همانطور که ریل ها باید از مقاومت کافی برخوردار باشند، براکت در آسانسور نیز باید از نوع قوی و محکم باشند تا ریل ها را نگه دارند.

 

 

براکت ریل آسانسور چه وظیفه ای دارد؟

زمانی که شما به خوبی براکت آسانسور چیست را درک کنید کاربرد آن در صنعت آسانسور را نیز به خوبی درک می کنید. پیمانکار آسانسور در طی عملیات اجرائی براکت ریل ها را به سازه ساختمان نصب می کند. محل اتصال معمولا به صورت تیر فلزی، دیوار آجری و یا بتنی می باشد و توسط پیمانکار ساختمان از قبل بنا می شود اگر چنانچه در چاه آسانسور مقدمات کار توسط پیمانکار ساختمانی  انجام نشده بود، مسئول نصب آسانسور هیچ گونه مسئولیتی برای سازه ندارد و می بایست از مسئول یا کارفرمای ساختمان تقاضا کند تا مقدمات نصب فراهم شود.

اگر از روش آهن کشی که در ایران مرسوم است، استفاده کنید ،می بایست ابعاد، نوع تیر ها و فاصله آن ها از یکدیگر را با توجه به نقشه ای که برای آسانسور ساختمان طراحی شده است بررسی کنید. اگر براکت ها به اسکلت فلزی ساختمان یا آهن کشی آسانسور متصل شود در واقع بهترین حالت برای نصب و نظارت نصاب آسانسور است.

محل قرار گیری براکت ها بسیار مهم اند، زیرا پس از نصب آن ها محل ریل ها تعیین می شود و لذا می بایست براکت ها در نقطه دقیق و درستی نصب شوند. لازم به تذکر است که حداقل یک براکت برای هر ریل در نظر گرفته شود.

براکت ها باید فاصله مشخصی از درب طبقه داشته باشند و بطور دقیق نسبت به همدیگر در طول چاه شاقول وگونیا باشند. شرکت های معروف در طی اقدامی انواع براکت آسانسور را طراحی کرده اند که می توان در انواع مختلفی از ابعاد ریل ها از آن براکت های قابل تنظیم استفاده کرد.

براکت وزنه آسانسور چه وظیفه ای دارد؟

اکنون به خوبی با براکت آسانسور چیست آشنا شدید. براکت های وزنه تعادل به دلیل ثابت بودن در محل نصب خود قابل تنظیم نیستند. بنابراین در هنگام نصب باید خیلی دقیق بود. چنانچه ریل های وزنه تعادل نیاز به جا به جایی داشته باشند به وسیله ورق های پر کننده (لاتون) تنظیم می شوند.

در نصب ریل ها اکثرا از براکت های نبشی یا ورق فلزی نورد شده دارای سوراخ های کشوئی اریب استفاده می کنند. فاصله براکت در آسانسور از یکدیگر حداقل ۱٫۵ متر و حداکثر ۲٫۵ متر در نظر گرفته می شود که بسته به ظرفیت و اندازه ریل های آسانسور متغیر اند.

نکته طلایی براکت آسانسور

در صورتی که براکتی که می بایست ریل را نگه داری کند، در محل اتصال بین دو ریل قرار گیرد، بهتر است براکت را در زیر ریلی نصب کنید که با ریل بالا سری در اتصال است. علت این کار آنست که در این حالت براکت هیچ گونه تماسی با پشت بند ریل ندارد .

همانطور که در مقاله های قبلی در خصوص ریل های آسانسور کششی گفته شده است، با توجه به نقشه های آسانسور محل قرار گیری براکت ها و ریل مشخص اند و ریل های ۵ متری در نقشه ها مشخص اند و یک یا دو عدد از ریل ها باید با طول کوتاه تری استفاده شوند.

 

 

براکت های پایه

شرکت های آسانسوری از انواع براکت های پایه یا صفحه مخصوص کف ریل در کف چاهک که ریل در شروع ریل گذاری روی آن می نشیند و مهار می شود، استفاده می کنند. این براکت ها به کف چاه یا در بعضی مواقع به نودانی یا قوطی محل نصب ضربه گیر کابین که در کف چاه مهار شده است توسط پیچ و مهره نصب می شوند. در روش ذکر شده ضربه گیر کابین بر روی ناودانی نصب می گردد و دیگر نیازی به سوراخ کاری کف چاهک برای نصب دیگر تجهیزات نخواهد بود.

 

ادامه مطلب

شستی (شاسی) آسانسور

یکی از ملزومات هر آسانسور، شستی های طبقه و کابین آن می باشد، مسافر (کاربر) آسانسور با استفاده از شستی های نصب شده داخل کابین یا طبقات به تابلوی آسانسور فرمانی صادر می کند و تابلو فرمان آسانسور با ثبت و ذخیره تمامی فرامین و با توجه به الگوریتم جواب دهی فرامین به نوبت به آنها پاسخ می دهد. شستی های آسانسور به عنوان اولین رابط کاربر آسانسور می باشد، لذا باید از کیفیت و زیبایی قابل قبولی برخوردار باشد.

آن قدر این مسئله مهم است که در نظر عموم، خوب و مرغوب بودن شستی های آسانسور (همچنین کیفیت و زیبایی درب و کابین و دکور آن) به منزله خوب و مرغوب بودن کل آسانسور تلقی می شود. بارها دیده شده است که عدم دقت در انتخاب شستی (هم از نظر جنس و کیفیت و دوام آن و هم از نظر تامین کننده معتبر و خدمات پس از فروش مناسب) باعث تحمیل هزینه های مجدد و مضاعف بر ساختمان شده است.

انواع پلیت شستی یا صفحه ای که شستی ها و ملزومات دیگر بر روی آن نصب می شود:

  • شستی با دکمه های لمسی از جنس شیشه یا استیل:

شستی های لمسی استیل از نوع شیشه ای جدیدتر هستند و مقاومت بیشتری را در تحمل ضربه دارند.

  •  شستی با دکمه های فشاری از جنس استیل یا ترکیب آن با پلاستیک:

این نوع شستی ها دارای دکمه های فشاری هستند و بیشترین استفاده را در آسانسورها دارند.

  • احضار کابین آسانسور با کارت یا شماره رمز و اثر انگشت:

نوع جدیدی از احضار کابین، استفاده از کارت های RFID، رمز و یا اثر انگشت است. از تمامی این روش ها برای محدود کردن دسترسی افراد به آسانسور استفاده میشود که میتوانند در طبقات و یا بر روی پنل داخل کابین نصب گردد. این سیستم میتواند یک، چند و یا تمامی طبقات را برای افراد مختلف مجاز یا محدود نماید.

 

دقت کردن در انتخاب نوع پلیت شستی با توجه به کاربری آسانسور حائز اهمیت است. به طور مثال انتخاب پلیت آهن رنگ شده برای مناطق با رطوبت زیاد مانند کشتی ها و سواحل و مجموعه های ورزشی باعث زنگ خوردگی آن می شود، یا انتخاب پلیت شیشه ای برای آسانسورهای صنعتی یا پرترافیک مناسب نمی باشد، هر چند هم اکنون بیشتر بازار ایران مملو از پلیتهای استیل نازک می باشد و اقبال عمومی به سمت آن است ولی باید توجه داشت که انتخاب استیلهای نازک (احتمال دفرمگی دارد) و استیل بگیر (احتمال زنگ زدگی دارد) در اکثر موارد موجبات ضرر و زیان مالکین ساختمان می شود.

از نظر فنی استیلهای نازک فقط برای مواردی مناسب است که پلیت شستی پرس شده و فرم داده شده باشد که معمولا این نوع پلیتها به صورت روکار (نیازی به نصب قوطی داخل دیوار یا روی چارچوب درب آسانسور نمی باشد) استفاده می شود، ولی برای پلیتهای توکار که پرس شده و فرم داده شده نیستند و داری قوطی می باشد حداقل ضخامت استیل ۱/۵ میلیمتر توصیه می شود. نوع دیگر پلیتها از جنس شیشه (باید به صورت سکوریت شده باشد) می باشد که عمدتا برای آسانسورهای لوکس تر استفاده می شود که ضخامت شیشه معمولا بین ۴ تا ۶ میلیمتر و در رنگ های مختلف (عمدتا مشکی) استفاده می شود، معمولا در پلیتهای شیشه ای از شستیهای لمسی (تاچ) استفاده می شود ولی استفاده از شستیهای مکانیکی نیز قابل اجراست. این نکته حائز اهمیت است که استفاده از شستیهای لمسی یا تاچ برای ساختمان های قدیمی (که ساختمان ارت مناسب ندارد)، آسانسورهای پرترافیک، مناطق مرطوب یا صنعتی به هیچ وجه مناسب نیست.
شستی های آسانسوری که به صورت مکانیکی عمل می کنند فیس پلیت شستی که محل تماس انگشت کاربر با شستی می باشد عموما از جنس استیل یا پلکسی یا پلاستیک آبکاری شده می باشد، هر چند استفاده از پلاستیک آبکاری شده از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است ولی به دلیل تماس مکرر دست با این قسمت شستی احتمال زدوده شدن آبکاری وجود دارد، بنابراین توصیه می شود از شستیهایی استفاده شود که فیس پلیت آن از جنس استیل باشد.
نمراتور (نشان دهنده طبقات) آسانسور هم جزئی از شستی فرمان کابین و یا شستی احضار طبقه آسانسور میباشد، در گذشته این نمراتورها به صورت لامپی بوده ولی اکنون این نمایشگرها به صورت دیجیتالی میباشند که در انواع زیر موجود می باشد:

  • لاتیس
  • سگمنت
  • LCD

از نظر قیمتی سون سگمنت ارزانترین و پرکاربردترین و LCD گرانترین می باشد.

 

پنل شستی داخل کابین و طبقات آسانسور

پنل شستی آسانسور وظیفه فرمان دهی آسانسور جهت حرکت کابین را با توجه به انتخاب موقعیت طبقه مورد نظر عهده دار است که در داخل کابین و همچنین در طبقات (کنار در طبقات) مورد استفاده قرار می گیرد.

برای هر آسانسور به ازای هر طبقه و هر ایستگاه باید یک شستی وجود داشته باشد (به جز آسانسورهای خاص) پنل شستی طبقات باید دارای یک دکمه فشاری جهت احظار، نمراتور و دو فِلِش جهت تشخیص حرکت کابین به سمت بالا و پایین است. به مجموعه کلیدهایی که جهت کنترل حرکت کابین، بررسی وضعیت کلی آسانسور (نشان دهنده های جهت و نمراتور)، زنگ خطر و استُپ اضطراری و… بر روی پنل خاص درون کابین آسانسور قرار دارد، شستی داخلی  کابین می گویند.

طبق استاندارد اولین کلید باید از کف ۹۰ سانت فاصله داشته باشد.

پنل شستی آسانسور از دو بخش تشکیل شده است:

۱-شستی های احضار در داخل کابین ها در کنار درب طبقات آسانسور قرارمی گیرند و وظیفه آن حرکت کابین با توجه به موقعیت طبقه مورد نظر است که به دو نوع توکار و روکار داخل کابین و طبقات تقسیم میشود.

۲-شستی طبقات دارای یک کلید برای احضار و یک صفحه نمایشگر است که جهت حرکت کابین و موقعیت کابین رانشان میدهد.

اجزای شستی کابین شامل موارد زیر می باشد:

  • شستی به تعداد طبقات
  • نمراتور یا LCD
  • کلید تهویه کابین
  • شستی Door close (بستن درب)
  • شستی Door open (باز کردن درب)
  • لامپ روشنایی اضطراری که هنگام قطع برق روشن می شود تا شخص درون کابین دچار استرس نگردد .
  • دکمه آژیر یا زنگ خطر
  • یک صفحه نمایشگر که جهت حرکت، موقعیت کابین یا پیام های مانند داشتن بار اضافه را نشان می دهد.

نقطه های برجسته زیر نوشته های کلید آسانسور

خیلی از ما شاید متوجه نقطه های برجسته زیر نوشته های کلید آسانسور نشده باشیم و یا علت وجود آن را ندانیم. این نقاط همان خط بریل میباشند که برای کسانی که از نعمت دیدن محروم هستند میباشد که به وسیله آن طبقه مورد نظر را انتخاب می نمایند.

 

 

ادامه مطلب

معرفی قطعات آسانسور

آسانسور elevator، ریشه فرانسوی دارد. آسانسور ابزاری برای حمل و نقل عمودی است که حرکت بین طبقه‌های مختلف را آسان و سرعت می‌بخشد،

کابین آسانسور به چهار دسته آسانسور کششی، آسانسور هیدرولیک، آسانسور وینچی و آسانسور مغناطیسی تقسیم می‏گردند و از لحاظ شکل ظاهری کابین به چهار دسته آسانسور پانوراما، آسانسور با یک درب، آسانسور با دو درب مقابل و آسانسور با دو درب مجاور تقسیم می‏‌شوند.

بسته به اینکه یک آسانسور مجهز به کشش یا عملکرد هیدرولیکی است موتور می‌تواند در انواع آسانسورها متفاوت باشد. موتور آسانسور ستون فقرات کل سیستم آسانسور است و یکی از مهمترین قطعه‌های استفاده شده در آسانسور است. برای بالابرهای کششی، موتور مانند یک شیار عمل می‌کند و مجهز به کابل‌های استیل و وزنه تعادل است تا بتواند مانند یک بالابر کابین را بالا و پایین کند. از طرف دیگر موتور سیستم هیدرولیک به منظور حرکت دادن کابین مجهز به پیستون و پمپ مایع هیدرولیک است. موتور گیرلس آسانسور

کابین آسانسور (Cabin)

آسانسور را معمولا به شکل یک اتاق می‌بینیم که همان کابین آسانسور است. این قسمت اصلی آسانسور است که برای جابجایی افراد و اشیا و حمل کالا به طبقه‌های مختلف استفاده می‌کنیم. به عبارت دیگر کابین آسانسور افراد و اشیا را برای حمل و نقل در خود نگه می‌دارد که در چاه آسانسور محصور شده است. کابین‌های آسانسور می‌توانند در اندازه‌های مختلف با حداقل یک درب باشند و با استفاده از موتور یا سیستم هیدرولیک بالا و پایین شوند.  امروزه از نظر زیبایی‌ ظاهری به کابین آسانسور توجه‌ ویژه‌ای می‌شود. کابین آسانسور

گاورنر (Speed Governors)

سیستم تنظیم سرعت آسانسورها به عنوان تنظیم کننده سرعت شناخته می‌شود. اگر آسانسور بیش از حد مجاز کار کند، سیستم تنظیم کننده، سرعت را کنترل می‌کند که معمولاً به قسمت پایین اتومبیل متصل می‌شود و به عنوان طناب گاورنر نیز شناخته می‌شود. گاورنر

ریل آسانسور (Elevator Rails)

با قرار گرفتن فلکه یا (قرقره) بر روی موتور آسانسور که سیم بکسل‏ها دور آن قرار می‌گیرند که یک سر آن به کابین آسانسور و سر دیگر به قاب وزنه متصل هستند باعث حرکت فلکه موتور در دو جهت مختلف حرکت رو به بالا یا پایین کابین آسانسور انجام می شوند. در واقع سر خوردن به بالا و پایین در آسانسورها با عملکرد صحیح ریل‌های آسانسور امکان پذیر است. ریل‌های راهنمای آسانسور، داری جنسی فلزی با مقطع T شکل هستند که به منظور  هدایت کابین و وزنه تعادل در راستای مسیر حرکت، به حداقل رساندن  حرکات جانبی و جلوگیری از نوسانات بیش از اندازه کابین به کار می روند. از طرفی این ریل‌های راهنما وظیفه حفظ ایمنی حرکت کابین را نیز بر عهده دارند، زیرا ترمز ایمنی اضطراری (پاراشوت) بر روی این ریل‌های راهنما عمل می کند. ریل راهنمای آسانسور

محور آسانسور (Elevator Shaft)

کابین آسانسور در این فضا حرکت می‌کند و بسته به نوع آسانسور محل Shaft یا چاه می‌تواند متنوع باشد.

درها (Doors)

درب‌های آسانسور به عنوان درهای معمولی برای ورود و خروج نیز منظور می‌شوند. درب آسانسور بر دو نوع است: درب دستی و درب اتوماتیک. درب‌های دستی: این نوع درها با کمک شخصی که می‌خواهد وارد آسانسور شود باز می‌شوند. درب های اتوماتیک: درب‌های اتوماتیک نوعی درب هستند که با تأمین برق توسط یک اپراتور به طور خودکار باز می‌شوند. درب آسانسور

واحد کنترل (Control Unit)

واحد کنترل که در اتاق کنترل قرار دارد شامل یک رایانه داخلی با دستورالعمل‌های خاصی برای نظارت بر الگوهای مختلف است که معمولاً در بالای محور آسانسور قرار دارد. سیگنال را از کنترل‌های هر طبقه دریافت می‌کند و آن را به حرکات موتور، بالا یا پایین تبدیل می‌کند. هنگامی که کابین آسانسور به مقصد می رسد، واحد کنترل سیگنالی دریافت می‌کند که کابین آسانسور را متوقف کرده و اجازه ورود یا خروج مسافران را می دهد. تابلو فرمان آسانسور

بافرها (Buffers)

بافر وسیله‌ای است که در پایین آسانسور قرار دارد و برای محافظت از مردم طراحی شده است. بافرها می‌توانند با جمع یا اتلاف انرژی جنبشی، آسانسور را متوقف کنند.

بافر آسانسور

ادامه مطلب

منظور از انرژی آسانسور چیست؟

منظور از انرژی آسانسور چیست؟

این روزها در همه جا درباره انرژی صحبت می شود و همه در تلاش هستند از انرژی مصرفی خود بکاهند. بدون وجود انرژی، هیچ آسانسوری وجود نخواهد داشت. منظور از انرژی آسانسور چیست؟

مصرف انرژی در آسانسور را می توان بهینه کرد. بازدهی انرژی در دستگاه هایی مانند آسانسور باید بالا باشد. با استفاده از خدمات سرویس و نگهداری آسانسور و همچنین تعمیر آسانسور می توان مصرف انرژی در آسانسور را کاهش داد.

در سال های ابتدایی ساخت آسانسور، مصرف انرژی آن مهم نبود. ولی بعدها تصمیم گرفته شد مصرف انرژی توسط بشر کاهش داده شود. زیرا انرژی باید برای نسل های آینده نیز در دسترس باشد. در چند سال اخیر به میزان مصرف انرژی در آسانسور ها به طور ویژه توجه شده است.  در اروپا از استاندارد VDI 4707-1:2009 به منظور نشان دادن میزان مصرف انرژی آسانسور استفاده می شود. خریدار آسانسور می تواند میزان انرژی مصرفی آسانسور را طبق این استاندارد مشاهده کند.

بازدهی و مصرف انرژی آسانسور

انرژی در آسانسورها به دو صورت مصرف می شود که عبارت است از: مصرف انرژی ایستا و مصرف انرژی در حال حرکت کابین. مصرف انرژی ایستا به روشنایی کابین، سیگنال های نمایش، برق کنترلر، فن تهویه کابین، نشانگرها و کانورتر در حالت سکون مربوط است.

برای مشخص کردن بازدهی آسانسور، این دو نوع مصرف انرژی به صورت مستقل اندازه گیری می شود. تحلیلگر توان ۳ فاز می تواند مصرف انرژی را اندازه گیری کند. خطای ان ابزار نباید بیشتر از پنج درصد باشد. می توان با روش زیر مصرف انرژی واقعی آسانسور را به دست آورد.

نخست آسانسور در حالت ایستا به مدت پنج دقیقه باقی می ماند تا روشنایی کابین، سیستم کنترل و غیره به خواب برود. سپس توان مصرفی برحسب وات در حالت ایستا اندازه گیری می شود. در مرحله بعدی، مصرف انرژی در حال حرکت کابین از حداقل ۱۰ سیکل حرکتی محاسبه می شود. یک سیکل حرکتی به حرکت آسانسور در کل مسیر به سمت پایین و بالا گفته می شود. در سیکل حرکتی از درها نیز استفاده می شود. در آسانسورهای هیدرولیکی و کششی، از کابین بدون وزنه و مسافر در محاسبه میزان مصرف انرژی استفاده می شود.

برای آسانسورها از استاندارد VDI 4707-1 استفاده می شود که با استفاده از آن و با اعمال ضرایب تصحیح می توان میزان مصرف انرژی را به دست آورد. در این محاسبه، کابین یک بار میانگین دارد. با استفاده از استاندارد ذکر شده می توان بازدهی انرژی آسانسور را محاسبه کرد و آن را توسط یک برچسب انرژی نشان داد.

چه عواملی در مصرف انرژی آسانسور تاثیرگذار هستند؟

علاوه بر افزایش مصرف آسانسور، عوامل دیگری مانند کیفیت نصب روی میزان مصرف انرژی آسانسور تاثیرگذار است. سایر عوامل تاثیرگذار عبارت است از:

  • فعال بودن سیستم خواب رفتن سیستم کنترل و کانورتر
  • درست انجام شدن روغن کاری کفشک ها
  • تنظیم درست وزنه تعامل و کفشک های راهنما کابین با ریل راهنما
  • فعال بودن قطع کننده فن تهویه کابین و روشنایی در زمان سکون
  • فعال بودن بازیابی انرژی کانورتر
  • متعادل نگه داشته شدن دمای موتورخانه
  • افزایش جرم کل سیستم با آینه ها، ورق های سنگین و کاشی های کف
  • بالانس شدن درست وزنه تعادل

اگر هرکدام از موارد بالا به درستی تنظیم نشده است، می توانید با سرویس و استفاده از خدمات سرویس و نگهداری آسانسور مشکلات موجود را برطرف کنید.

سرویس و نگهداری آسانسور

آسانسور ممکن است با مشکلات متعددی مواجه شود و نیاز به تعمیر پیدا کند. این مشکلات می توانند مصرف انرژی آسانسور را افزایش دهند. برای مثال وقتی کارکرد آسانسورها بیشتر می شود، عملکرد رله های آن کاهش می یابد. در چنین مواقعی می توانید با یک شرکت تعمیر آسانسور با تجربه و حرفه ای تماس بگیرید و رله ها را تعویض کنید. مشکلات برق و سنسور باعث می شود ژانراتور به درستی کار نکند و در آسانسور شما باز نشود. در بدترین شرایط ممکن است عملکرد آسانسور به طور کامل دچار مشکل شود. بنابراین شرکت های تعمیر آسانسور با سرویس و نگهداری آسانسورتعم به صورت منظم می توانند عمکرد روان و کارآمد آسانسور را حفظ کنند. پیشگیری بهتر از تعمیر آسانسور خراب است. بازرسی های منظم و دقیق و سرویس و نگهداری آسانسور می تواند بهره وری آسانسور را به طور قابل توجهی افزایش دهد و از خراب شدن آن پیشگیری کند. سرویس و تعمیر آسانسور علاوه بر موارد ذکر شده می تواند مصرف انرژی آسانسور را تا پانزده درصد کاهش دهد.

یکی از راه های کشف مشکلات و جلوگیری از خرابی آسانسور، بررسی کیفیت انرژی آسانسور است. با بررسی کیفیت انرژی می توانید فعالیت های غیرعادی مانند ولتاژ کم یا زیاد را کشف کنید.

اگر مجبورید برای آسانسور مدت طولانی منتظر بمانید و آسانسور شما به طور مکرر خراب می شود، زمان تعمیر آسانسور فرا رسیده است. مصرف بالای انرژی، گرم شدن بیش از حد و کم بودن ضریب توان نشانگر وجود مشکلاتی در آسانسور است. با سرویس و نگهداری آسانسور می توانید هزینه های زمان خرابی را کاهش دهید.

ادامه مطلب

ویژگی های آسانسور خوب

راحتی اولین ویژگی مهم یک آسانسور خوب است. مقصود از راحتی عدم بروز آلودگی صوتی، کم سر و صدا بودن و نلرزیدن کابین آسانسور است. بازدهی مناسب، دیگر ویژگی مهم یک بالابر خوب است. مقصود از بازدهی مناسب آن است که ساختار و طراحی بالابر بسته به موقعیت مورد استفاده به‌نحوی باشد که از نظر ظرفیت و سرعت جواب‌گوی نیاز افراد باشد. بازدهی مناسب بیش از هرچیز از هدررفت وقت جلوگیری می‌کند.

در دسترس بودن، ویژگی مهم دیگر یک آسانسور خوب است. مقصود از دسترس بودن، در واقع تأمین این اطمینان در کاربر است که می‌تواند در اوقات به‌هنگام نیاز، از آن استفاده کند. ویژگی مهم دیگری که بی‌تردید یکی از ضروری‌ترین و اساسی‌ترین ویژگی‌های هر آسانسوری به‌شمار می‌آید، ایمنی است. طراحی آسانسور باید به‌نحوی باشد که تا جای ممکن از بروز هرگونه حادثه‌ی خطرناک ممانعت به‌عمل آید و احتمال بروز هرگونه پیش‌آمد ناگوار به حداقل برسد. هیچ‌چیز مهم‌تر از جلوگیری از بروز خسارت‌ها و صدمه‌های مالی و جانی نیست.

بهترین آسانسور ساختمانی

امنیت فقط یکی از امکانات جذاب برای استفاده‌کنندگان آسانسور نیست. بلکه یک نیاز قانونی و اساسی در نصب و استفاده از آن است.

آسانسور وسیله است که از آن برای سهولت بخشیدن به رفت و آمد در داخل ساختمان های اداری و مسکونی برای جابجایی در بین طبقات مختلف یک ساختمان استفاده می گردد. آسانسور در انواع مدل ها، قیمت ها و ابعاد متفاوت به فروش می رسد. از آسانسور می توان برای جابجایی افراد و یا کالاها و اجسام سنگین استفاده نمود که خود این نوع به دو مدل آسانسور نفر بر و آسانسور باری تقسیم می گردد. یکی از مشکلات اساسی در ساختمان های چند طبقه قدیمی برای استفاده یا فروش آنها، مسئله آسانسور می باشد و یا برای طراحی ویلاها و ساختمان های زیبا با تعداد طبقات کم، یک آسانسور زیبا و امن می تواند عنصری تاثیرگذار در معماری ساختمان باشد. صنعت آسانسور برای رفع این نیاز، طراحی و ساخت آسانسورهای هیدرولیکی و خانگی را در نظر گرفته است. استفاده از حداقل فضا، ایمنی بالا، مصرف برق کم، صدای بسیار کم، طراحی لوکس و چشم نواز فضای آسانسور برای نمای ساختمان یا داخل آن از ویژگی های این آسانسور می باشد. آسانسور خانگی بر اساس سیستم هیدرولیک طراحی می گردد و فرایندی که برای نصب این گونه از آسانسور ها طی می گردد درست به مانند آسانسورهای هیدرولیک می باشد. اصولا آسانسور خانگی برای مکان هایی مناسب است که فضای موجود آنها برای نصب آسانسورهای کششی اندک می باشد.

راه اندازی بهترین آسانسور ساختمانی نیاز به طی نمودن فرایند طراحی حساس و پیچیده ای دارد که اگر این فرایند به درستی انجام نگیرد خروجی خوبی در پایان نصیب کارفرما نمی گردد.

آسانسور خوب

صنعت آسانسور یکی از بهترین و پیشرفته ترین انواع صنایع موجود در جهان و کشورمان می باشد که امروزه بسیاری از شرکت ها با استفاده از دانش بسیار پیشرفته، توانسته اند بهترین و باکیفیت ترین این محصولات را تهیه و آماده کنند. شما نیز می توانید قبل از تهیه و نصب یکی از بهترین و باکیفیت ترین انواع آسانسورها، در مورد برخی از بهترین برند آسانسور های موجود در بازار اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید. همچنین می توانید برای آگاهی از شیک ترین و لوکس ترین انواع آسانسورها به وب سایت اینترنتی ما مراجعه کرده و اقدام به بررسی هر یک از محصولات عرضه شده داشته باشید و از این طریق مناسب ترین و بهترین این محصولات را تهیه و خریداری کنید. فروشگاه اینترنتی ما سعی بر آن دارد تا با عرضه و ارائه بهترین و لوکس ترین انواع آسانسورها، توجه و رضایتمندی بسیاری از خریداران و مشتریان خود را به سوی خود جذب کند.

محیطی که آسانسور در آن نصب می‌شود حتماً باید سه بخش ضروری را شامل باشد؛ موتورخانه، چاه آسانسور و چاهک. در موتورخانه موتور، گیربکس، تابلوی برق و تابلوی کنترل آسانسور قرار می‌گیرد. از چاه آسانسور برای نصب ریل‌ها و درها استفاده می‌شود. چاه آسانسور همچنین محل حرکت کابین و وزنه نیز به‌شمار می‌آید. چاهک نیز سومین بخش است که در محیط نصب آسانسور و در پایین‌ترین بخش چاه آسانسور تعبیه می‌شود. ضربه‌گیرها و بافرها در چاهک قرار می‌گیرند.

موتورخانه می‌تواند هم در بالاترین نقطه‌ و روی چاه بالابر و هم در پایین‌ترین نقطه و در کنار چاهک مستقر گردد؛ هرچند قرار گرفتن آن روی چاه معمول‌تر است. موتورخانه‌ عمدتاً در آسانسورهای هیدرولیک است که در بخش‌های پایینی تعبیه می‌شود. موتورخانه در بالابرهای هیدرولیک مخزن روغن، تابلوی روغن وموتور پمپ را شامل می‌شود.

هرچند موتورخانه به‌طور کلی یکی از بخش‌های ضروری محیط نصب آسانسور به‌شمار می‌آید، اما نصب بالابر بدون موتورخانه نیز ممکن است؛ در این حالت موتور محرک در بالای چاه و تابلوی برق و تابلوی کنترل آسانسور در یک شاسی خاص که در داخل چاه تعبیه شده‌ است قرار داده می‌شود. در چنین شرایطی هرچند نیازی به ساخت اتاق موتورخانه نیست و از این حیث صرفه‌جویی می‌شود، اما در صورت وقوع مشکل، تعمیرات موتور و تابلوهای برق و کنترل آسانسور برای تعمیرکار دشوار خواهد بود.

اگر شما نیز قصد استفاده از بهترین برند آسانسور های موجود در ایران را دارید، می توانید با در نظر گرفتن برخی از مهمترین و اصلی ترین نکات مورد توجه در استفاده از انواع آسانسورها، بهره مندی فوق العاده ای را از این محصول داشته باشید. برای مثال اگر قصد خرید یکی از بهترین انواع آسانسور وارداتی را دارید، می توانید در گام اول راجع به خدمات پس از فروش آن اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید. برخی از برندها خدمات پس از فروش در کشورما را ندارند و در صورت بروز مشکلی، استفاده کنندگان را با مشکل بسیار زیادی روی به روی می کنند. همچنین توصیه می شود که برای نصب و راه اندازی بهترین مدل آسانسور مورد نظر خود، از باتجربه ترین افراد استفاده کنید چرا که بروز کوچکترین ایراد در هنگام نصب این وسیله ممکن است اتفاق های و مشکلات بسیار ناگواری را به وجود آورد. همکاران ما در زمینه نصب و راه اندازی انواع آسانسورها بسیار حرفه ای هستند و شما می توانید برای نصب آسانسور مورد نظر خود، با همکاران ما در تماس و ارتباط باشید. همچنین توصیه می شود که به ظرفیت آسانسور تهیه شده ی خود توجه لازم را داشته باشید و اجازه ندهید که بیش از حد مجاز افراد سوار آسانسور شوند. بی توجهی به این امر می تواند عمر مفید و سرعت آسانسور را به شدت کاهش دهد. حتما از قدرتمندترین برق اضطراری برای آسانسور خود استفاده کنید تا بتواند در هنگام قطعی برق شهری، به کارایی خود ادامه دهد.

آسانسور باکیفیت

ویژگی های موتور آسانسورخوب

آسانسور از قطعات مختلفی تشکیل شده است که موتور آسانسور از جمله آنها می باشد. در حقیقت یکی از اساسی ترین بخش در هر دستگاه آسانسور موتور آسانسورمی باشد. در واقع موتور آسانسور همان قلب و مرکز اصلی آسانسور است و یکی از فاکتور های مهم در آسانسور می باشد. وظیفه حمل وزن نفرات و بار بر عهده موتور آسانسور است. قدرت هر موتور آسانسور با توجه به نوع آسانسور و ظرفیت آن محاسبه شده و موتور مناسب انتخاب و در دستگاه آسانسور نصب می گردد. کلیه قطعات آسانسور به صورت کاملا هماهنگ در کنار هم به وظیفه خود عمل می کنند تا آسانسور فعالیت نرمالی داشته باشد.

موتور آسانسور باید از بهترین و با کیفیت ترین قطعات ساخته شده تا بتواند نقش خود را به بهترین نحو ایفا کند. قطعات اصلی موتور آسانسور عبارت اند از: گیربکس، فلکه اصلی، بلبرینگ، ماردون و دنده برنجی .کارکرد بد هر کدام از قطعات موتور باعث می شود سایر قطعات نیز دچار مشکل شوند. موتور باید به صورت دقیق عمل کند. در سراسر دنیا شرکت های مختلف آسانسور در حال طراحی و تولید موتور های آسانسور مختلف و متنوعی هستند. در کشور ما نیز انواع موتور آسانسور طراحی و تولید می شود. موتور آسانسور های گوناگونی مانند موتور های گیربکسی، گیرلس و مغناطیسی در جهان ساخته می شود. اما در ایران بیشتر از موتور های گیربکسی و گیرلس در صنعت آسانسور استفاده می گردد.

انواع آسانسور از لحاظ کاربری

  • آسانسور مسافری برای ساختمان مسکونی(دارای موتور ۱۸۰استارت در ساعت و دربهای با استحکام متوسط)
  • آسانسور مسافری تجاری (دارای موتور ۲۴۰ استارت در ساعت و دربهای بسیار با استحکام)
  • آسانسور بیمارستانی تخت بر (سرعت کم، معمولا ۲۱ نفره)
  • آسانسور خودروبر به ابعاد ۵*۳ متر با محرک جک هیدرولیک یا کششی
  • آسانسور هوم لیفت این آسانسور معمولا در داخل آپارتمان برای دو طبقه یا بیشتر کاربرد دارد. محرک آنها هیدرولیک و یا دنده پیچی یا کششی میباشد. سرعت آنها ۲/. متر بر ثانیه و اکثراّ شیشه ای هستند. این آسانسور ها احتیاج به چاله زیر(PD) ندارند.
  • آسانسور پانوراما یا آسانسور شیشه ای که در نمای ساختمان ها نصب میگردند.
  • آسانسور غذابر و کتاب بر. این آسانسور ها در ابعاد کوچک با درب طبقه از نوع گیوتینی میباشند ارتفاع کابین ۵/۱ متر یا کمتر و در کتابخانه ها و یا رستورانها کاربرد دارند.

 

ادامه مطلب

نحوه محاسبه تعداد و ظرفیت آسانسور

elevator-nafrasds-850x491

نحوه محاسبه تعداد و ظرفیت آسانسور
مقدمه
طراح بایدتعدادظرفیت ونوع (مسافروباربرو…) آسانسورهای ساختمان رادرمراحل اولیه طراحی تعیین نموده وبراساس اطلاعات حاصله ومقررات جانمایی میکند .پیش بینی تمهیدات لازم متناسب باشرایط اقلیمی به عهده طراح میباشد .
۱- ساختمانهای بیش ازچهارطبقه باحداکثرطول مسیرحرکت بیش از ۵/۱۰ متر(کف ورودی اصلی تاکف آخرین توقف) تعبیه آسانسورالزامی می باشد. (معمولا بیش از۴ طبقه(
۲- درساختمانهای ۸ طبقه با طول مسیرحرکت ۲۸ متروبیشتربایدحداقل دودستگاه آسانسور پیش بینی شود .
حتی اگرازنظرمحاسبات تعدادوظرفیت یکدستگاه آسانسورکفایت کند .
۳- درکلیه ساختمانهای باطول مسیرحرکت بیش از ۲۸ مترحداقل یک دستگاه آسانسورمناسب حمل بیمار(برانکاردبر) نیزبایدپیشبینی شود. این آسانسوربایدباعلامت مخصوص قابل رؤیتی مشخص شده و کلیه طبقات راسرویس دهد.
۴- درساختمانهایی که وجودآسانسوریا آسانسورها الزامی میباشد باید حداقل یکی از آسانسورها قابلیتحمل صندلی چرخدار را دارا باشد.
جانمایی آسانسورها
– طراح باید محل صحیح قرارگیری آسانسورها در یک ساختمان و سهولت دسترسی و رفت و آمد مسافرین و هدایت آنها به سمت آسانسورها را تعیین کند.
– پس از مشخص شدن تعداد و ظرفیت آسانسورها طراح باید باتوجه به موارد زیر مکان صحیح قرارگیری آسانسورها را تعیین نماید:
۱- آسانسورها باید در مرکز یا مراکزحرکتی و ترافیکی ساختمان قرارگیرد به طوریکه با کمترین حرکت و جابجایی مسافر یا باربتوان از نقاط مختلف ساخنمان به آنها دسترسی پیدا نمود.
۲- حداکثر فاصله پیاده رو از ورودی ساختمان یا در آپارتمانها برای سوارشدن بر آسانسورها در هر طبقه ۴۵متر.
توجه :درصورتی که تعدادآسانسورها بیش ازیک دستگاه باشد می توان آنها را در کنار یا روبروی هم جای داد.
نحوه محاسبه تعداد و ظرفیت آسانسورها
انتخاب ظرفیت وتعدادآسانسوریک تصمیم اساسی درطراحی ساختمان است وهرگونه اشتباهی ممکن است منجربه کاهش رضایت مسافرین به علت زمانهای طولانی انتظارگرددویافضای مفیدازساختمان رابه هدردهدکه نتیجه هردوضرراقتصادی است.
مسئولیت تعیین ظرفیت وتعداد آسانسوربامهندس طراح است و طراح شخصاًویاتوسط مشاورین آسانسورهای مناسب رابایدپیش بینی نماید.
باتوجه به پیشرفت سریع تکنولوژی مخصوصاً درمبحث الکترونیک توصیه می شودکه درمحاسبات ترافیک ازمشاورین متخصص دراین زمینه استفاده شود.
طبقه اصلی :
سطحی که معمولاپیاده هاازسطح خیابان به آن دسترسی دارند.اگردسترسی به آسانسورازسطوح مختلف وجودداشته باشددراین صورت پایینترین طبقه به عنوان طبقه اصلی محسوب می شود.
– زمان انتظار در طبقه اصلی:
بین دو نوبت حرکت متوالی کابین آسانسوردر طبقه اصلی میباشد.
– ظرفیت جابجایی(یک یاچندآسانسور)
درصدی از جمعیت ساختمان که آسانسور یاآسانسورها میتوانند در زمان معینی جابجا نماید.
– زمان تئوری سفر
زمان تئوری مدت زمانی است که کابین آسانسوربین دورترین طبقات ازهم درحرکت است (زمان سفر بخش بر زمان سرعت(
عمق (عرض یا طول هم راستای عمق کابین ) راهرو مقابل ورودیهای کابین

نوع ساختمان جایگذاری آسانسور عمق راهرو مقابل ورودیهای کابین
مسکونی تکی برابر یا بزرگتر از عمق کابین
گروهی درکنارهم برابر یا بزرگتر از ۵/۱ متر یا بزرگترین عمق کابین در گروه (هرکدام که بزرگتر باشد)
گروهی روبروی هم برابر یا بزرگتر از ۱/۲ متر یا مجموع بزرگترین عمق آسانسورهای (روبروی هم هرکدام که بزرگتر باشند)
غیرمسکونی به استثنای آسانسور تخت بر تکی برابر یا بزرگتر از ۵/۱ برابر عمق کابین
گروهی درکنارهم برابر یا بزرگتر از ۴/۲ متر یا  ۵/۱ برابر بزرگترین عمق کابین در گروه (هر کدام که بزرگتر باشند)
گروهی روبروی هم برابر یا بزرگتر از مجموع بزرگترین عمق کابین های روبروی هم حداکثر ۵/۴ متر

جدول محاسبه تعداد و نوع و سرعت آسانسور در مجتمع ها با در نظر گرفتن طبقات

تعداد طبقات تعداد واحد در هر طبقه تعداد آسانسور نوع آسانسور سرعت آسانسور
۵  طبقه ۲و۳و۴و۵ واحد ۱ ۶۳۰ Kg × ۱ ۰/۶۳ m/s
۵  طبقه ۶و۷و۸ ۱ ۶۳۰ Kg × ۱  ۱ m/s
۵  طبقه ۹و۱۰ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۱ m/s
۶ طبقه ۱و۲و۳و۴و۵ ۱ ۶۳۰ Kg × ۱  ۱ m/s
۷ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۴۰۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۱ m/s
۸ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۴۰۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۱/۶ m/s
۹ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۴۰۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۱/۶ m/s
۱۰ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۴۰۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۱/۶ m/s
۱۱ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۴۰۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۱/۶ m/s
۱۲ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۳ طبقه از۱تا۱۰ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۴ طبقه از۱تا۸ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۴ طبقه ۹و۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۵ طبقه از۲تا۶ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۵ طبقه از۷تا۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۶ طبقه از۲تا۵ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۶ طبقه از۶تا۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۷ طبقه از۲تا۵ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۷ طبقه از۶تا۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۸ طبقه از۲تا۵ ۲ ۶۳۰ Kg × ۱
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۸ طبقه از۶تا۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۱۹ طبقه از۲تا۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
۲۰ طبقه از۲تا۱۰ ۳ ۶۳۰ Kg × ۲
۱۰۰۰ Kg × ۱
 ۲/۵ m/s
ادامه مطلب

سبد خرید شما